Inloggen

Datagedreven Management Control - 10 & 24 juni 2021 - Fred Conijn

INHOUD

“Slagvaardig acteren is niet een kwestie van doen wat er bij je opkomt”, aldus Fred Conijn. Je moet beschikken over de juiste informatie, richtlijnen, middelen en het mandaat. Alleen dan kun je daadwerkelijk goed inspelen op ingrijpende veranderingen.

Het jaar 2020 liet zien welke organisaties snel inspeelden op de nieuwe situatie en waar dit chaotisch verliep. Leiderschap bleek een belangrijk element in de slagvaardigheid van organisaties. De eerste lijn moest in staat worden gesteld om direct slagvaardig op te treden. Echter, er is daarnaast iemand nodig die nadenkt over de samenhang in de keten en ervoor zorgt dat de werkvloer zich daarover geen zorgen hoeft te maken: De Business Controller.

Organisaties die data gedreven control echt goed hebben ingericht kunnen op elk moment bijsturen en zijn snel in staat in te spelen op nieuwe situaties.

De vraag is dus: gaan we data gedreven werken, of proberen we bij de volgende crisis weer de gaten dicht te lopen? Wat is de functie nu echt van data in jouw rol als Finance professional?

En welke data hebben organisaties daadwerkelijk nodig? Deze vragen staan centraal in dit seminar Data Gedreven Management Control voor Financials. Op inspirerende wijze neemt Fred Conijn je mee in toekomstgerichte Business Control en de inrichting van het nieuwe besturingsmodel.

SPREKER

Fred Conijn RA is managing consultant bij Dynamic Control. Hij heeft bijna 40 jaar praktijkervaring op het gebied van Finance & Control, besturing van organisaties en de inrichting van informatievoorzieningen. Fred is docent “Data gedreven management control” bij het NBA, docent Digitale Finance bij het NIVE en geeft gastcolleges op Hogescholen.

Sinds 1997 doet Fred Conijn onderzoek naar ontwikkelingen in de besturing van organisaties. Zijn praktijkervaringen en onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in meer dan 100 artikelen en zeven boeken.

Fred is de auteur van het boek "Aan de slag met Dynamic Control" dat in 2018 is verschenen. In 2021 verschijnt zijn nieuwe boek: "Dynamische sturing in turbulente tijden: data, drijfveren en gedrag". Onder het mom van "voordoen, samendoen en zelf doen" behandelt hij de stof en begeleidt hij de deelnemers van zijn cursussen bij het toepassen en bedrijfsspecifiek maken van de materie voor hun eigen organisatie.

 

Heerde - Scheppink
1988
10 June 2021
Share

Actueel

ISA Group B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.