Inloggen

Het Effect van Crisis | Moed(t)&Cultuur - 1 april 2021 - Else Loes Pasma | Kristel Moedt

INHOUD

De impact van een crisis zoals in 2020 op organisaties en medewerkers is groot. Veel organisaties maken een spannende tijd door, voor sommigen biedt het kansen, voor anderen ernstige bedreigingen.

Hoe dan ook een tijd die ons confronteert met nieuwe vraagstukken, die nieuwe antwoorden vereisen. Hoe kun je vanuit het arbeidsrecht daar goed op inspringen als HR-professional? Op welke manieren blijf je flexibel en menselijk als bedrijf?

Wanneer besluit je tot een reorganisatie en welke rol hebben medewerkers daarin? Hoeveel blijft er straks over van Het Nieuwe Werken, zijn er nog standplaatsen en kostenvergoedingen als iedereen remote werkt?

En wanneer mag je als werkgever tijdelijk of blijvend ingrijpen in het arbeidsvoorwaardenpakket van medewerkers om daarmee gedwongen ontslagen te voorkomen of in te spelen op de nieuwe situatie?

Else Loes Pasma beantwoordt deze en andere vragen tijdens dit seminar waarbij de actualiteiten wat betreft arbeidsrecht 2021 aanvullend uitgebreid aan bod komen.

SPREKER

Mr. drs. Else Loes Pasma is arbeidsrechtadvocaat en partner bij Wijn & Stael Advocaten te Utrecht. Zij houdt zich onder meer bezig met individueel en collectief ontslagrecht, bestuurlijke conflicten, medezeggenschapsrecht, insourcing en outsourcing vraagstukken, CAO-problematiek, integriteit en governance. Zij adviseert, onderhandelt, procedeert en fungeert als sparringpartner voor bestuurders en toezichthouders in het bedrijfsleven en de semipublieke sector in een breed scala aan zaken.

Else Loes treedt met name op in complexe dossiers en conflicten, waar strategisch schakelen vereist is en het verschil maakt. Zij wordt bij voorkeur ingeschakeld in de voorfase van een conflict om van daaruit strategisch mee te denken en het beste resultaat te bereiken. Vaak zijn dit zaken met hoge urgentie, veel stakeholders, dreigende media-aandacht of een bestuurlijk-politieke context.

Cliënten noemen Else Loes kalm, weloverwogen en betrokken; wederpartijen beschouwen haar vaak als scherp en vasthoudend. Wat haar drijft is het helpen van mensen of organisaties om hen bij te staan als het er echt toe doet, of als zaken ‘fout’ dreigen te gaan deze in het juiste spoor te houden of te krijgen. Daarnaast adviseert zij grote werkgeversorganisaties over diverse sectorale arbeidsrechtelijke en pensioenrechtelijke kwesties. Ook adviseert ze ondernemingsraden bij herstructureringen en bedrijfssluitingen en begeleidt ze bedrijven bij collectieve ontslagen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

INHOUD

Als HR-professional heb je een belangrijke voorbeeldrol als het gaat om cultuur en gedrag: "Practice what you Preach". Je kunt een cultuur maken of breken en echt impact hebben vanuit HR. Maar dat vergt ook moed om kritisch te durven zijn.

Vragen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Brengt de manier waarop we nu werken de organisatie verder?
  • Hoe moeten we verder ontwikkelen om voorop te blijven lopen?
  • Zijn wij een traditioneel bedrijf als het gaat om Human Resources?
  • Misschien wel de grootste stap die we moeten zetten, durven we het zelf als HR anders te doen?
  • En het ook echt concreet door te voeren?
  • Menig bedrijf geeft aan dat ze een platte informele organisatie zijn en mensenverantwoordelijkheid geven, maar is dat in de praktijk wel zo?

Kristel Moedt geeft tijdens dit seminar een bijzondere en praktische kijk op het People & Culture vak. Aan de hand van vele praktijk voorbeelden legt zij uit hoe je een bedrijfscultuur vanuit het HR-vak leeft en hoe deze kan worden vertaald in een unieke sterke People & Culture strategie.

SPREKER

Kristel Moedt Msc. is als Head of People & Culture jaren werkzaam geweest binnen internationale snelgroeiende bedrijven zoals Tony’s Chocolonely en Bynder.

Kristel is uniek en innovatief in haar aanpak als het gaat om hoe je een sterke People strategie & Cultuur creëert die het beste uit mensen haalt. Zij is voorloper als het gaat om vernieuwende initiatieven op het HR-vlak, zoals het invoeren van onbeperkte vakantiedagen en een arbeidsovereenkomst op slechts 1 pagina.

Met haar organisatie People Masterminds adviseert zij organisaties vanuit het geloof dat onze snel veranderende wereld vraagt om een andere flexibele HR-aanpak.

Als uitdager van de ‘status quo’ is ze daarnaast podcast host van de podcast People Masterminds en interviewt ze gasten met een vernieuwende kijk op het People vakgebied.

Heerde - Scheppink
1633
1 April 2021
Share

Actueel

ISA Group B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.