Inloggen

HR Seminar | Actualiteit arbeidsrecht en HR dillema's | mr. Maaike Faber | 19 mei 2022

OVER HET SEMINAR

Maaike besteedt tijdens dit seminar aandacht aan actuele ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Arbeidsrecht staat namelijk nooit stil. Ook zal zij hierbij aandacht besteden aan de invloed die Corona nog steeds op het arbeidsrecht heeft: mag een werkgever zijn werknemers verplichten zich te laten vaccineren en bestaat er nu wel of niet een recht op thuiswerken? 
 
Disfunctionerende werknemers komen voor in iedere organisatie. Het is lang niet altijd makkelijk hiermee om te gaan. Een goede begeleiding vergt leiderschap, daadkracht en doorzettingsvermogen. Tijdens het tweede deel staat Maaike Faber stil bij de meest voorkomende valkuilen die zij in de praktijk tegenkomt en geeft zij goed bruikbare adviezen over hoe het wél moet. Daarbij komt ook dossieropbouw aan bod. Een eventueel ontslag kan namelijk enkel worden gerealiseerd met een goed opgebouwd dossier. 

Verder staat Maaike stil bij de toekomst van het arbeidsrecht: wat staat ons de komende jaren nog allemaal nog te wachten? 

Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor vragen vanuit de zaal. 

OVER DE SPREKER

Mr. Maaike Faber werkt als senior arbeidsrecht advocaat bij Wijn & Stael Advocaten in Utrecht. Zij staat werkgevers en werknemers bij in tal van arbeidsrechtzaken, bijvoorbeeld op het gebied van individueel en collectief ontslag, medezeggenschap en cao’s. Bovendien heeft zij bijzondere kennis van de Wet normering topinkomens.

Maaike is een nuchtere, energieke en praktische advocaat. Cliënten kunnen bij haar rekenen op bruikbare adviezen. Ze betrekt hen bij elke strategische afweging en geeft daarbij haar eerlijke visie op de zaak. Maaike heeft een passie voor het arbeidsrecht: “De relatie tussen werkgevers en werknemers wordt gekenmerkt door ongelijkheid én afhankelijkheid. Tegelijkertijd is het rechtsgebied constant in beweging. Dat maakt conflicten op dit gebied zo ingewikkeld. Ik ben advocaat geworden om mensen hierbij te helpen en met behulp van de wet een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.”

Maaike werkte eerder bij De Brauw Blackstone Westbroek en bij Shell. Ze publiceert regelmatig juridische artikelen, schrijft noten voor de Jurisprudentie Arbeidsrecht (JAR) en publiceert prikkelende opinie-blogs op Advocatie.nl. Zie bijvoorbeeld haar laatste blog over het SER-advies voor de arbeidsmarkt: SER-advies voor de arbeidsmarkt: een doekje voor het bloeden? - Advocatie 

Aanmelden

Heerde - Scheppink
1212
8 October 2021
Share

Actueel

ISA Group B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.