Inloggen

Reporting & Verslaggeving - 11 februari 2021 - Stefan Betting

TERUGBLIK

Zoals jullie weten, geloven wij in het verbinden van mensen, in samen werken en in samen leren. Onze missie om onze members samen te brengen in een inspirerende leeromgeving behoort momenteel niet tot de mogelijkheden. Onderzoek wijst keer op keer uit dat gezamenlijk leren een grote positieve invloed heeft op ons leerrendement. En uiteraard het plezier van samen leren en elkaar inspireren, maakt dat wij steevast blijven geloven in fysieke bijeenkomsten. Mede omdat onze members de inhoud van dit seminar verslaggeving 2020 en de impact van Corona, nodig hebben tijdens hun werkzaamheden deze periode en we geen duidelijk zicht hebben op een datum voor een fysieke bijeenkomst besloten we dit seminar eenmalig digitaal aan te bieden. 

Hartelijk dank aan spreker Stefan Betting en alle members die aanwezig waren tijdens dit unieke digitale seminar op 11 februari 2021.

Alhoewel het op geen enkele wijze de fysieke bijeenkomsten kan vervangen, zijn we dankbaar voor het mooie digitale seminar dat we mochten organiseren.

 

INHOUD

Wat vragen de nieuwe verslaggevingsregels van Finance professionals? De Coronacrisis heeft een grote impact op veel ondernemingen. Velen hebben te maken met verminderde omzet,  ziekteverzuim, problemen met leveranciers of financieringsproblemen.

Als financial betrokken bij de rapportages moet je juist in deze tijd extra alert zijn bij de verwerking van schattingen, onzekerheden en wellicht discontinuïteit. Wat neem je wel of niet op in het bestuursverslag? Welke toelichting is verplicht? En wat zeggen de nieuwe en relevante RJrichtlijnen hierover?

Tijdens dit seminar neemt Stefan Betting je aan de hand van best practices en praktijkvoorbeelden mee in de gebeurtenissen na balansdatum, bijzondere waardeverminderingen van vaste activa, beëindiging van bedrijfsactiviteiten, verwerking van onderhanden projecten, vastgoedbeleggingen, voorraden en onderhanden werken en leasing. Ook komen claims, geschillen en verwerking overheidsregelingen zoals de NOW en TVL aan bod.

Je leert de actuele regelgeving concreet te vertalen naar jouw verslaggevingsopdrachten. Met actuele wet- en regelgeving gaan wij uitgebreid in op de do’s-en-don'ts met betrekking tot de jaarrapportage over boekjaar 2020.

LEERDOELEN

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Het analyseren van problematiek rondom externe verslaggeving
  • Het verkrijgen van kennis en inzicht in de gevolgen van COVID-19 voor de jaarverslaggeving in Nederland
  • Het oplossen van verslaggevingsvraagstukken

SPREKER

Drs. Stefan Betting RA is vooraanstaand docent en examinator Externe Verslaggeving aan de Nyenrode Business Universiteit. Stefan heeft meer dan 20 jaar ervaring met het geven van trainingen, masterclasses en cursussen op het gebied van onder andere externe verslaggeving en alternatieve financieringsvormen.

Van 2003 tot en met 2008 was Betting voor Yacht verantwoordelijk voor het opleiden van alle financials binnen de organisatie. Hij heeft bij verschillende organisaties en in verschillende branches -  van energie en telecom tot financiële dienstverlening - grootschalige IFRS-projecten uitgevoerd.

Accountancy is Stefan met de paplepel ingegoten aangezien zijn vader eveneens accountant was. Geworteld in twee generaties ervaring in de accountancy, richt zijn organisatie Profeda zich op het
ontwikkelen van trainingen voor accountants met als doel bij te dragen aan het kwaliteitsniveau van de sector.

Heerde - Scheppink
1482
11 February 2021
Share

Actueel

ISA Group B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.