
INHOUD
Het traditionele Performance Management Systeem, of wel de functionerings- en beoordelingscyclus, wordt op grote schaal afgeschaft. De huidige aanpak levert niet het gewenste effect en werkt vaak zelfs contraproductief. Dat is de conclusie van een berg onderzoek, in strijd met wat veel leidinggevenden nog steeds denken.
De vraag die deze beweging oproept: hoe functioneren en ontwikkelen mensen dan wel het beste? Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat er bij veel mensen sprake is van systematische over of onderschatting. Collega’s en leidinggevenden zien vaak veel beter waar iemands sterke en zwakke punten liggen. Het probleem is dat mensen feedback van anderen vaak niet echt accepteren. Terwijl we juist geconstateerd hebben dat het juist zo belangrijk is om performance groei te realiseren.
In dit verhelderende seminar neemt Roos Vonk je mee langs de hindernissen die mensen onbewust opwerpen wanneer het gaat om performance en feedback en hoe je die uitstekend kunt omzeilen en overwinnen.
Roos maakt daarbij gebruik van haar wetenschappelijke kennis binnen de psychologie als zelfkennis, zelfwaardering en zelfverbetering. Tijdens dit seminar ontvang je verhelderende inzichten in de psychologische processen en valkuilen bij het geven en ontvangen van feedback. Na afloop ben je in staat deze te vertalen in een concrete methodiek voor jouw organisatie. Zodat feedback wel werkt, eindelijk.
SPREKER
Prof. dr. Roos Vonk is hoogleraar psychologie, spreker, trainer en auteur. Haar expertise ligt op het vlak van onder meer zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling en zelfmanagement.
Ze is een bevlogen en inspirerende spreker, die haar brede kennis van alle facetten van menselijk gedrag combineert met humor, herkenbaarheid en een no-nonsens-benadering, alsmede een ontspannen interactie met deelnemers.
Ze is ervan overtuigd dat mensen veel socialer én effectiever kunnen zijn, als ze meer inzicht zouden hebben in de werking van hun eigen psyche en die van anderen. Ze schreef onder meer de boeken "Menselijke gebreken voor gevorderden", "Je bent wat je doet", "Collega’s en andere ongemakken" en "De eerste indruk".
Daarnaast is Roos bekend van haar columns in Psychologie Magazine en Intermediair, waarin ze menselijke zwakheden beschrijft met een knipoog en mensen inspireert tot ontwikkeling van hun
‘betere helft’.