Inloggen

BEDRIJFSBEZOEK COOP | 23 mei 2019

"Groei bij Coop met support van business intelligence”
Op donderdag 23 mei waren we te gast op het servicekantoor van Coop Supermarkten in Velp, voor een interactieve lezing van drs. Herco Boer MBA.

"Coop Supermarkten is hard gegroeid in een geconsolideerde levensmiddelenmarkt”. Herco Boer is CFO bij Coop en verantwoordelijk voor finance, ICT, HR, en facilities, en is direct betrokken geweest bij de overnames van C1000, Super de Boer en recent Emté Supermarkten. Tijdens zijn verhaal ging Herco verder in op deze groei en in het bijzonder op het investeringsjaar van Coop in 2018.   Hij zoomde daarbij vooral in op de “intelligence” die daarbij van toepassing zijn geweest. Centraal stonden daarbij de volgende vragen; Wat is de invloed van het hebben van goede informatie en intelligence op het gebied van acquisities en de finance functie? Hoe ben je klaar als finance functie in deze periode? Van welke nieuwe technologieën maak je gebruik en welke nieuwe competenties zijn relevant voor de “financial van de toekomst”?

Iedere financial krijgt (of heeft) te maken met acquisities en de business informatie die hiervoor nodig is. We hebben daarom niet alleen een inkijk gekregen in alle ins en outs van de overnames en de voorbereidingen die dit vergt, alsook de relevante factoren die management informatie en (business) intelligence hebben op dit proces. Er is daarom ook ruimschoots tijd genomen om met elkaar te discussiëren en ervaringen te delen. Uiteraard werd er af gesloten met een gezellige borrel.

De volgende ISA next knowledge (INK) zal plaatsvinden op 12 december.

H.R. Henderiks
1494
23 May 2019
Share

Actueel

ISA Group B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.