Inloggen

HR en Finance MD Dagen | Masterclass Leiderschap en Verandering | Ben Tiggelaar | 18 november 2022

Foto: Elisabeth Ismail

OVER DE MASTERCLASS

Ochtend: leiderschap & verandering, Ben Tiggelaar's persoonlijke Top-10

  • Wat zijn actuele, bewezen inzichten rond leiderschap en verandering?
  • Waarom is psychologische veiligheid essentieel voor teams?
  • Hoe stimuleer je - praktisch - de betrokkenheid van medewerkers?

Leiderschap en verandering hangen heel nauw samen. De meest gebruikte definitie van leiderschap luidt namelijk: "Het beïnvloeden van een groep individuen in de richting van een gezamenlijk doel". 

In het ochtendprogramma deelt Ben Tiggelaar zijn persoonlijke selectie op het gebied van leiderschap. Je maakt op een interactieve manier kennis met praktische inzichten, tools en tips waarvan onderzoekers hebben vastgesteld dat ze daadwerkelijk verschil maken.

Middag: leiderschap & verandering, van mooie intenties naar concrete actie

  • Welke belemmeringen zitten er tussen woorden en daden?
  • Hoe kijken gedragswetenschappers naar verandering?
  • Wat zijn praktische inzichten die meteen resultaat opleveren?

Iedereen met een beetje levenservaring weet dat de transfer van 'goede ideeën' naar 'echt doen' niet meevalt. Aan de hand van een slim en eenvoudig framework - De Ladder - ordent Ben actuele inzichten uit de veranderpsychologie.

Je leert onder meer:

  • Hoe je doelen stelt die wél werken;
  • Hoe je gedrag kiest dat wél tot succes leidt;
  • Welke support wél helpt bij verandering.

In dit middagprogramma leer je op een nieuwe, evidence-based manier kijken naar het gedrag van je collega's en dat van jezelf.

OVER DE SPREKER

Dr. Ben Tiggelaar is onafhankelijk schrijver, trainer en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 30 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier.

Ben is 'visiting professor' op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid. Een van de topinstituten van Europa, volgens The Economist, Financial Times, Forbes en Business Week. Daarnaast geeft hij regelmatig college aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Vlerick Business School in Gent.

Ben studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan de faculteit Bedrijfskunde en Economie van de Vrije Universiteit op een studie naar gedragsverandering in organisaties. Verder studeerde hij aan Harvard en University College London.

Vanaf 2000 veroverde Ben met acht verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top honderd. Bekende titels zijn onder meer: "Dromen Durven Doen", "Dit wordt jouw jaar!", "MBA in één dag" en "De Ladder". Bens boeken zijn over de hele wereld vertaald. Ben schrijft wekelijks een column voor NRC over werk en leven en heeft zijn eigen podcast en radioshow op BNR.

Heerde - Scheppink
1412
8 October 2021
Share

Actueel

ISA Group B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.