Inloggen

Blockchain | 20 juni 2019

Blockchain; een technologie die is gehypet? 

Blockchain een technologie welke behoorlijk is gehypet gedurende de laatste jaren. Maar wat de technologie nu echt precies is en wat je er anders mee kan dan alleen de veelal belichte cryptocurrency’s zoals de bitcoin is voor veel mensen nog altijd lastig. Daarom was Oliver Rikken onze gastspreker op onze regionale seminars. Hij nam ons mee in 'zijn' wereld en heeft ervoor gezorgd dat op 6 juni in Beesd en op 20 juni in Apeldoorn de aanwezigen een hoop wijzer op dit thema huiswaarts gingen. 
 
Oliver is Blockchain expert en keynote speaker Blockchain & Smart Contracts. Zijn achtergrond is zeer divers. Met studies aan Delft en Nyenrode en werkzaam te zijn geweest in verschillende industrieën, startend in de transport en logistiek en de laatste 7 jaar in de financiële sector kan hij putten uit veel verschillende invalshoeken en heeft hij gezien hoe verschillende industrieën van elkaar kunnen leren om te blijven verbeteren. Door ideeën te combineren, net even anders naar bestaande situaties te durven kijken en door nieuwe technieken te projecteren op verschillende manieren of op andere doelgebieden dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren kom je tot innovatieve ideeën waarmee je bedrijven en hele industrieën op den duur zou kunnen veranderen.

Binnen AXVECO houd Olivier zich bezig met Digital Disruption, Blockchain en BPM, oftewel durf jezelf continu te blijven verbeteren, soms wellicht door echt het diepe in te springen en huidige werkwijzen radicaal durven om te gooien, zeker in deze tijd van grote technologische veranderingen. Daarnaast schreef Oliver verschillende boeken, rapporten en artikelen over Blockchain. Hij is lid van de Raad van Advies bij verschillende Blockchain organisaties en gecommiteerd lid voor Smart Contracts in The ISO World standardization Group on Blockchain & Smart Contracts. Tevens is hij lid van verschillende Advisory Boards in blockchain organisaties en gastdocent aan Universiteit van Delft, Leiden en Nyenrode.

Met zijn bedrijf werkt Olivier dagelijks met een keur aan klanten om te kijken hoe zij blockchain en andere innovatieve technologieën kunnen inzetten op een dusdanige manier dat het echt een meerwaarde heeft voor de klanten en het bedrijf. Dus de hype voorbij en werken aan echte oplossingen in plaats van de vele beloftes, zonder voorbij te gaan aan het realisme van de staat en de (on)mogelijkheden van deze technologie. Gedurende het seminar is er daarom ook veel ingegaan op de technologie, de producten en diensten die er op deze technologie gebouwd kunnen worden. Die pragmatische vertaalslag maakte het thema een stuk levendiger voor de aanwezigen en vooral door het presenteren van use cases, waarvan een ook live. De interactie die daarop ontstond geeft wel aan dat deze mogelijk een grote impact kunnen gaan hebben op de finance functie binnen bedrijven en de industrie daaromheen. 

Vanwege het prachtige weer op beide dagen, hebben we de sessie kunnen afsluiten met een heerlijke barbecue. We kijken hierom en vanwege de inhoud, enthousiast terug op dit seminar en de inzichten die Oliver ons heeft gegeven.

Dit was het laatste ISA seminar voor de zomer(vakantie). Passend bij wat wij als ISA willen bieden: inspireren, delen en streven naar ontwikkeling, willen we ook graag met elkaar plezier beleven.
Vrijdag 5 juli staat ons FUN event op de kalender en gaan we met elkaar gaan varen door de Amsterdamse grachten, waarna we afsluiten met een gezellig diner op een schitterende locatie aan het water.
 
 
 
 

H.R. Henderiks
1668
20 June 2019
Share

Actueel

ISA Group B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.