Blog

Wijze lessen van Chef Kwispel: Les 14

Er is altijd iets om bij stil te staan. Om te vieren!

Wonderlijk hoe we daar mee omgaan. Met dat vieren. Op verjaardagen vieren we dat we een jaar ouder geworden zijn. Met oud&nieuw vieren we de sluiting van een oud en komst van een nieuw jaar. Maar is het allemaal wel zo bijzonder?

Is het niet iedere dag een wonder om wakker te worden en te mogen leven? Is niet iedere dag die voorbij gaat de aandacht en het feestje waard?

Nou snap ik dat je moddervet wordt van iedere dag taart eten omdat je weer een dag mocht leven. En ik zal niet zeggen dat je verjaardagen niet moet vieren. Ik zeg hooguit dat we alle andere dagen bewuster mogen beleven.

Zo is onze Chef Kwispel Loesje iedere dag even opgetogen dat het weer dag is. Met haar beer in haar bek komt ze iedere dag dolenthousiast op me af om te vieren dat we elkaar weer zien en dat ze weer leuke dingen gaat doen zoals wandelen in het bos of slaapjes doen op haar kussen.

Kunnen wij mensen best wat van leren. In de waan van alles wat normaal lijkt, gaan we aan het wonder van ons bestaan voorbij. Om alleen in het weekend, op vakantie of wellicht op een feestdag even te beseffen dat het leven mooi en bijzonder is.

Loesje en wij nodigen je van harte uit om vandaag iets met ons te vieren. Het feit dat we weer een dag ouder zijn. Dat de zon schijnt. Dat we lucht mogen inademen. En dat de natuur er is en de vogels fluiten. Dat we naar het strand kunnen. En dat we te eten en te drinken hebben.

Genoeg om te vieren als je het wilt zien. Vier het leven en laat je staart iedere dag kwispelen!

Inspirerende groet,
Bart Diepenbroek & Loesje