Inloggen

Finance Seminar | DataScience | prof. dr. Jacques de Swart MBA | 9 en 16 juni 2022

OVER HET SEMINAR

Tijdens dit seminar staan we stil bij hoe data science bijdraagt aan de Finance functie. 

Data Science is het continue proces waarbij je mogelijk relevante databronnen selecteert, filtert, deze opschoont, door en door leert begrijpen, grondig analyseert, mooi visualiseert en er businesswaarde uithaalt.

Prof. dr. Jacques de Swart leert ons kijken vanuit diverse 'lenzen' waar een organisatie nu staat op dit gebied, zodat verbetermogelijkheden uitgelicht worden. Veel real-life voorbeelden passeren hierbij de revue. Niet alleen om te oefenen met het kijken door deze lenzen, maar vooral om je te inspireren om zelf morgen aan de slag te gaan om je eigen werk efficiënter, slimmer, relevanter en/of waardevoller te maken met data science. 

Als kers op de taart zullen we een techniek uitleggen die van elk rekenmodel, dus ongeacht of het gaat een query, lineaire regressie, k-means clustering of neural netwerk, de zin of onzin bepaalt. 

Dit seminar vindt tweemaal regionaal plaats.

OVER DE SPREKER

Prof. dr. Jacques de Swart MBA is professor Toegepaste Wiskunde aan de Nyenrode Business University. Zijn rol is het ontwikkelen, vernieuwen en onderwijzen van modules op het gebied van wiskunde, onderzoeksmethoden, statistiek en datawetenschappen. Tevens is hij verantwoordelijk voor de Data Analytics groep binnen de Consulting-praktijk van PwC NL. Deze groep bestaat uit empathische data scientists die klanten helpen rekenen.

Jacques studeerde wiskunde aan de Universiteit Utrecht. Hij deed een deel van het programma aan de Universiteit van La Sapienza in Rome. Vervolgens heeft hij 6 jaar onderzoek gedaan op het gebied van de rekenkunde aan het Centrum voor Wiskunde en Informatica, wat heeft geleid tot een PhD aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed zijn MBA aan de Rotterdamse School of Management. Hij vervolgde zijn carrière als software engineer bij Aimms.com. Daarna vervolgde hij zijn carrière bij PwC. 

De missie van Jacques is om op grootste en meeslepende wijze de pracht en kracht van de wiskunde te ontsluiten voor organisaties die zichzelf en hun omgeving willen verbeteren.  Geholpen door de snelle ontwikkelingen op het gebied van big data, cloud computing en open source code komt het volbrengen van deze missie steeds dichterbij.

Aanmelden

Heerde - Scheppink
1084
8 October 2021
Share

Actueel

ISA Group B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.