Blog

Talenten

Toen ik net bij ISA GROUP begon, hoorde ik al snel het woord TMA vallen. Logisch ook, want het is nauw verbonden met hoe we hier naar mensen kijken: positief en zonder aannames. Toen mijn collega Priscilla en ik te horen kregen dat ook wij de training tot TMA Professional mochten volgen, voelde dat als een logische én leuke verdieping van het werk dat we al ruim 2,5 jaar doen: mensen begeleiden in hun ontwikkeling, met oog voor hun talenten en drijfveren.

Voor wie het nog niet kent: TMA staat voor Talent Motivatie Analyse. Een hele mond vol, maar eigenlijk is het heel simpel: mensen functioneren het best als ze doen wat past bij hun talenten. TMA kijkt naar waar wat van nature bij je past én waar je energie van krijgt. Er is geen goed of fout, geen ‘dit moet beter’. Waar zit jouw kracht en waar krijg jij energie van? TMA brengt dit wetenschappelijk gefundeerd in kaart.

Wat ik mooi vind aan TMA, is dat je niet in hokjes wordt gestopt. Iedereen is anders en dat is juist waardevol. Tijdens de trainingsdagen oefenen we veel met elkaar en is er ruimte voor diepgang. Theorie en praktijk lopen daarbij soepel in elkaar over. Zo ontdekte ik dat ik op de drijfveer assertiviteit een lage behoefte heb. Dat betekent dat ik rustig blijf, makkelijk vergeef en me makkelijk aanpas aan anderen. Dat betekent niet dat ik geen grenzen kan stellen, maar het aangeven van grenzen kost me meer moeite. En dáár gaat TMA precies over: wat laadt jou op en wat kost je juist energie?

Die positieve insteek is wat TMA zo verfrissend maakt. We kijken niet naar wat iemand mist, maar juist naar wat er al is. Dat past precies bij hoe we bij ISA GROUP werken. Geen duwen of trekken aan mensen, maar samen ontdekken waar iemands kracht ligt én het potentieel ontwikkelen.  Want uiteindelijk is dat waar het voor mij – en voor ISA GROUP – om draait: professionals helpen groeien.

– Angelo van Wolferen

Share!

Meer inspiratie

Blogs

Zwemmen op het droge

Wanneer spring je? Wanneer je weet hoe diep het water is? Weet hoeveel haaien er zwemmen, hoe sterk de stroming is, hoe ver de wal als je je om wil draaien of de afstand naar het eerstvolgende eiland? Wat als de vaargeul je grijpt, wie komt je dan redden?

Lees meer
Lees meer over Zwemmen op het droge
Blogs

De kleine ethiek

Ethiek. Juist op een plek waar je eindverantwoordelijk bent reizen de vraagstukken altijd met je mee. Want, hoe objectiveer, waardeer en gradeer je ethiek? Wie vertelt ons wat waar is, welke weegschaal je mag of moet hanteren en hoe zet je dit weg in een organisatie.

Lees meer
Lees meer over De kleine ethiek
Blogs

Niks doen

Niks doen helpt je hoofd tot rust te brengen, verlaagt stress en maakt je productiever, maar we zijn het verleerd. In een maatschappij waarin druk zijn ‘normaal’ is, voelt niks doen al snel als falen.

Lees meer
Lees meer over Niks doen