BLOG

Wijze lessen van Chef Kwispel: Les 11

Onze Loesje heeft kapotte billen: die gaan de hele dag heen en weer achter haar staart aan. De functietitel Chef Kwispel is dan ook niet zomaar gekozen. Die past haar als een jas omdat ze altijd vrolijk is en dat uit zich dus in haar staart. Het verspreiden van liefde en vrolijkheid is haar taak.

Ze is een echte ‘paw’fessional en staat dan ook op de website van ons bedrijf tussen de andere collega’s. Op maandag is ze altijd op ons kantoor in Apeldoorn, op dinsdag gaat ze mee naar ons andere bedrijf in Zwolle en op woensdag en donderdag gaat ze meestal met mijn lieftallige ex-vrouw mee naar haar kantoor in Ede. Ze is er maar druk mee, onze Loes.

Een van mijn collega’s in Apeldoorn besloot ook aan een hond te beginnen. Het werd een kruising tussen een Australian Shepherd en een Golden Retriever. Hij heet Milo. Op basis van de nestfoto’s werd een andere collega ook zwaar verliefd en die heeft dus een zusje van Milo genomen: Deerne.

Nou is een kantoorhond gezellig en goed voor de sfeer, dus kun je nagaan als je er drie hebt! Zou je denken…

Want Loesje vindt het een lastig gedoe. Ze moet de mens-collega’s en de aandacht delen en er zitten ineens andere hondjes aan haar speeltjes. Bovendien zijn die pups met 20 weken al groter en zwaarder dan zij is en ze zijn heel druk. Voor Loes al snel te druk. Ze snauwt van zich af en moet wennen aan het delen.

En in dat moeten zit een les bedacht ik me. Want is het eerlijk dat ze niet meer de enige is? Misschien niet, maar het is wel de realiteit. De tijd schrijdt voort en de wereld om je heen verandert continu. En dat stopt niet omdat jij het niet leuk vindt.

De wereld past zich niet aan aan jou, maar jij moet je aanpassen aan de veranderende wereld. Soms gaat dat heel makkelijk. En soms voel je de weerstand bij jezelf. Stel jezelf dan de vraag of er een kans is dat de wereld terugveranderd in hoe jij die graag zou zien? Is het antwoord nee, dan kun je stoppen met innerlijk vechten; je wint het toch niet.

En Loesje? Ook die zal moeten wennen aan haar twee junior assistenten. Dat komt wel goed. En als ze rust wil, dan gaat ze naar boven. De pups mogen nog geen traplopen dus de eerste verdieping is vooralsnog alleen voor haar. En terecht, want ze blijft bijzonder, onze Chef Kwispel!

Inspirerende groet,
Bart M. Diepenbroek & Loesje