Transitie | Circulaire Economie | Duurzame Businessmodellen (Finance & HR)

12 september 2024

Jan Jonker

Kontakt der Kontinenten - Soesterberg

Inhoud

Duurzaamheid wordt volwassen. Mensen in de samenleving komen in beweging. Ze vinden dat het anders kan én moet. Zo ontstaan initiatieven rond thema’s die er toe doen, zoals voedsel, energie en zorg. Er zijn veel initiatieven, maar deze gaan ook snel weer ten onder. Zo verliest de maatschappij kostbare energie van mensen die een transitie naar een andere economie, een andere samenleving, helpen vormgeven.
Duurzaamheid groeit niet aan bomen of struiken, maar moet gewoon door mensen georganiseerd worden. Dat is lastig. De transitie naar duurzaamheid vraagt om nieuwe manieren van met elkaar omgaan, vraagt om nieuwe transactiemodellen, om nieuwe business modellen.

Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Nijmegen School of Management). Zijn tijd en energie gaat uit naar duurzaam ondernemen en de strategische, organisatorische en veranderkundige vragen die daar bij horen. Zijn onderzoeksinteresse ligt op het snijvlak van strategie, transitie en duurzaamheid, voornamelijk gericht op de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. Duurzaam ondernemen is in zijn visie een organisatievraag in en tussen organisaties met sterke veranderkundige aspecten.

Kennismaken

Meld je aan voor een kennismakingssessie

Aanmelden