Besturingssystematiek en de rol van de financial | Lidewey van der Sluis FIN

Locatie

Restaurant Zuiver, Utrecht

Startdatum

10-09-2020 15:30 22:30

Uiterste inschrijfdatum

01-09-2020

Contactpersoon

Eva Veldhuizen

Uitgebreide informatie

Inhoud seminar

Tijdens dit seminar neemt mevrouw Professor dr. Lidewey van der Sluis je mee in de transitie van de bestuurlijke transformatie in organisaties die reeds is gestart en de komende jaren verder uit gaat kristalliseren.

Wat betekent deze transitie in het besturingsmodel voor het finance vakgebied? Welke gevolgen heeft dit voor de opleiding en doorontwikkeling van de finance professional? Welk effect van de roldifferentiatie binnen het werkveld van de finance professional heeft impact op jouw specifieke rol?

Aanvullend geeft Lidewey tijdens dit seminar inzicht in de noodzaak van het managen van de kosten én de opbrengsten van Human Capital in organisaties en hoe de daadwerkelijke waarde die mensen toevoegen aan het bedrijf hoger of gelijk dient te zijn dan de kosten van diezelfde mensen. Er wordt gekeken naar de noodzaak om Human Capital uit te drukken als kostenpost en de economische waarde die zij vertegenwoordigen.

“De arbeidsrelatie wordt steeds meer een leasecontract; het gaat over de gebruiksrechten op de inzet van mensen. Daar zit nu eenmaal een geldstroom onder. Medewerkers vertegenwoordigen de waarde die ze toevoegen en er blijft veel menselijk kapitaal onbenut. Dat is onnodige en kostbare kapitaalverspilling. De oplossingen hiervoor zit in de transformatie en beweging richting nieuwe besturingsmodellen.”

Spreker

Mevrouw Professor dr. Lidewey van der Sluis is een gerenommeerd ‘thought’ leader en daarnaast hoogleraar aan de Business University Nyenrode en de North-West University in Zuid-Afrika.

Zij is een bevlogen spreker die baanbrekend onderzoek internationaal op de kaart weet te zetten.

Lidewey is auteur van vele nationale en internationale publicaties en heeft een prominente rol in diverse vakjury's en is internationaal actief als veel gevraagd spreker, trainer en werkt ze in de praktijk als organisatieadviseur. Inmiddels heeft ze meer dan 200 publicaties op haar naam staan. Vanaf 2012 is zij ook buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Zuid-Afrika. Daarnaast is zij toezichthouder en commissaris en vervult ze diverse nevenactiviteiten waaronder de redactie van het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties.

Mede door haar scherpe visie geldt Lidewey van der Sluis op het gebied van organisatievernieuwing en besturingssystematiek als een van de meest vernieuwende denkers van deze tijd.

Investering

 De ISA Academy biedt u dit avondvullende programma aan voor € 295,- (excl. BTW, incl. consumpties en netwerkdiner)

Programma

15.30 – 16.00 uur    

Ontvangst

16.00 – 17.30 uur     

Start seminar

17.30 – 17.45 uur     

Pauze

17.45 – 19.15 uur     

Vervolg seminar

19.30 – 21.30 uur      

Diner en netwerkavond

PE-punten

Voor dit seminar hebben we bij het NBA 3 PE punten aangevraagd.

Informatie

Voor vragen of opmerkingen over dit event kunt u mailen naar: eva@isagroup.nl.