HR Analytics | Martijn Zoet (HR)

Locatie

Restaurant Zuiver Amersfoort

Startdatum

29-10-2020 14:00 20:30

Uiterste inschrijfdatum

01-10-2020

Contactpersoon

Eva Veldhuizen

Uitgebreide informatie

Seminar

Steeds meer organisaties en ook teams zijn in de afgelopen jaren ‘data driven’ geworden. Waar we eerder beslissingen namen op onderbuikgevoel, vraagt de snelheid waarmee we veranderen steeds meer om objectieve data om accuraat besluiten te nemen die invloed hebben op het succes en bestaansrecht van organisaties.

Onze collega’s op de afdelingen Marketing, Finance en Operations zijn al langer thuis in Data Analytics. In veel organisaties lijkt het HR team één van de laatste afdelingen waarin objectieve data analyse nu echt noodgedwongen zijn intrede aan het doen is.Met enige argwaan borrelen er analytische vraagstukken op in HR-teams: de argwaan is heel begrijpelijk. HR is een vakgebied gericht op mensen. Cijfers en data zijn nou eenmaal niet iets waar de focus van de gemiddelde HR-professional ligt.

De HR-professional wordt inmiddels steeds vaker gevraagd om gefundeerd advies te geven in plaats van te registreren. HR Analytics gaat de komende tijd hierbij een cruciale rol spelen. Deze human data gaat ervoor zorgen dat we meer gefundeerde keuzes kunnen maken. Door de context van die data kun je wegblijven van generaliseren en levert het HR-team advies dat leidt tot performance verbetering, betrokken medewerkers en organisatie groei.

Maar wat is nu eigenlijk de Analyse Quotient (AQ) van jouw HR-afdeling? AQ is een maat voor het meten van de analyse capaciteit van een organisatie of specifieke afdeling en wordt steeds vaker toegepast bij HR-afdelingen. Het is een score die aangeeft in welke mate je als team in staat bent om analyses uit te voeren en beslissingen te maken die betrouwbaar, accuraat, controleerbaar en zinvol zijn. Om in de huidige tijd een gemiddelde voldoende score te halen dien je als HR-afdeling gebruik te gaan maken van moderne analyse technieken en HR Analytics zodat je elke vraag vanuit jouw organisatie gefundeerd kunt beantwoorden.

In dit seminar geeft Martijn Zoet inzicht in:

Wat is de AQ van jouw HR-Afdeling?
Wat is het stappenplan om te komen tot data driven decisions op jouw HR-afdeling?
Welke standaard-analyse past u nog niet toe?  
Welke analyses passen de HR teams die koplopers zijn toe? En hoe maak je van jouw afdeling ook een koploper?

Sprekers

Dr. Martijn Zoet, strategisch adviseur en data-expert van het EDM-Competence Centre, begeleidt organisaties bij het in kaart brengen van hun organisatie uitdagingen en de daarbij benodigde

oplossingen. Als lector is hij tevens verbonden aan de Zuyd Hogeschool om deze kennis over te brengen aan de professionals van de toekomst.

De seminars van Martijn Zoet staan bekend om de inspirerende inhoud waar hij met praktische toepasbaarheid, complexe hypetermen en technologieën vertaald naar de alledaagse praktijk inorganisaties.

“Organisaties zijn bezig aan een continue reis. In deze reis kun je zelf alles door middel van ‘trial en error’ proberen te ontdekken. Dit pad kan een lange, pijnlijke en kostbare ervaring zijn voor de Human Capital in jouw organisatie. Gelukkig kan het ook slimmer. Verwacht direct toepasbare technieken en ontwikkel je vaardigheden waardoor je niet eerst in de gebruikelijk valkuilen hoeft te trappen. Dit bespaart jouw organisatie tijd en moeite“

Programma

14.00 – 14.30 uur    

Ontvangst

14.30 – 16.00 uur     

Start seminar

16.00 – 16.30 uur     

Pauze

16.30 – 17.45 uur     

Vervolg seminar

18.00 – 20.30 uur      

Diner en netwerkavond

Investering

 De ISA Academy biedt u dit avondvullende programma aan voor € 295,- (excl. BTW, incl. consumpties en netwerkdiner)

Informatie

Voor vragen of opmerkingen over dit event kunt u mailen naar: eva@isagroup.nl.