Medewerkerstevredenheid | Mathieu Weggeman (HR)

Locatie

Bilderberg Oosterbeek

Startdatum

11-06-2020 14:00 20:30

Uiterste inschrijfdatum

01-06-2020

Contactpersoon

Eva Veldhuizen

Uitgebreide informatie

Seminar

Human Resource Management stond erom bekend: ´What’s good for Peter must be good for Paul´. In veel kennisintensieve organisaties van vandaag zijn echter geen gelijke monniken meer te vinden. Tijdens dit seminar neemt Mathieu je mee in de noodzaak voor HR om te gaan differentiëren op verschillende vlakken: contractering, arbeidsvoorwaarden en aansturing van professionals en dus ook medewerkerstevredenheid.

Hoe staat het nu echt met de medewerkerstevredenheid in jouw organisatie? Welke impact heeft HR differentiatie op verschillende fronten nu daadwerkelijk in de praktijk? Welke elementen zorgen direct voor een hogere productiviteit èn meer arbeidstevredenheid bij de mensen op de vloer?

Mathieu Weggeman geeft op inspirerende wijze zicht op differentiëren op grond van de life cycle van professionele kennis, waarbij de invloed van HR teams op routinematig werkende en innoverende professionals, kosmopolitisch en lokaal ingestelde professionals en jonge high potentials direct zichtbaar wordt.

Wat doet de motivatie van de Protestgeneratie  in samenwerking met de Nieuwe Generatie in organisaties en wat is de invloed hierop in hiërarchisch aangestuurde organisaties?

Het seminar voor HR-professionals die impact willen hebben op organisatiebrede medewerkerstevredenheid in hun organisatie.

Sprekers

Prof. dr. ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde bij de TU in Eindhoven. De focus in zijn onderzoeken draait om het verklaren van innovatieprocessen in organisaties en mensen. Zijn bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het leidinggeven aan professionals en de werkwijzen en waardesystemen van de nieuwe generatie.

Zijn boek “Leiding geven aan professionals? Niet doen!” won de "Managementboek van het Jaar Prijs" en werd tevens genomineerd voor het beste HRM-boek.

Mathieu Weggeman is in zijn vak meer gericht op mensen dan op structuren en procedures, is liever componist dan dirigent, is meer toeschouwer dan speler, raakt het meest ontroerd door de combinatie van top-vakdeskundigheid en bescheidenheid. Zijn inslag is vrijgevochten en hij beschouwt “Dat is wel erg naïef” als een compliment. Weggeman belicht risico´s van de veramerikanisering van onze cultuur en ziet de netwerkgeneratie als een nieuwe kans voor de wereld.

Hij verrichtte onder meer onderzoek naar de motieven die hoogopgeleide professionals hebben om kennis te creëren en te delen, naar de rol van lef in organisaties en naar de invloed van werkprocessen op de binding van professionals en in het verlengde daarvan op de kennisproductiviteit van organisaties.

Programma

14.00 – 14.30 uur    

Ontvangst

14.30 – 16.00 uur     

Start seminar

16.00 – 16.30 uur     

Pauze

16.30 – 17.45 uur     

Vervolg seminar

18.00 – 20.30 uur      

Diner en netwerkavond

Investering

 De ISA Academy biedt u dit avondvullende programma aan voor € 295,- (excl. BTW, incl. consumpties en netwerkdiner)

Informatie

Voor vragen of opmerkingen over dit event kunt u mailen naar: eva@isagroup.nl.