Externe verslaggeving | Prof. dr. Henk Langendijk FIN NO

Locatie

Landgoed Klarenbeek, Klarenbeek

Startdatum

06-02-2020 15:30 22:30

Uiterste inschrijfdatum

01-02-2020

Contactpersoon

Eva Veldhuizen

Uitgebreide informatie

Inhoud seminar

Tijdens dit unieke seminar neemt Prof. Dr. Henk Langendijk je mee in de actualiteiten van Externe Verslaggeving. Henk brengt de wijzigingen en gevolgen voor het bedrijfsleven in kaart als het gaat om:

IFRS 15 Revenue recognition.
IFRS 16 Leases.
IFRIC 23 Onzekere belastingposities.

Henk doorloopt de gevolgen voor het bedrijfsleven en in verband met NL GAAP krijgen we een update van de ontwikkelingen met betrekking tot de belastingpositie in de jaarrekening, voorzieningen en de omrekening naar vreemde valuta. Verder geeft Henk een toelichting op deelnemingen en dochtermaatschappijen, verslaggeving van crypto currencies, herstelkader derivaten en de jaarrekening in zijn geheel.

Een seminar van Henk Langendijk is uiteraard pas compleet indien een aantal recente boekhoudschandalen de revue hebben gepasseerd.

Spreker

Prof. Dr. Henk Langendijk, een fenomeen in zijn vakgebied: niet alleen om zijn vakinhoudelijke kennis, haarscherpe analyses over thema’s als creatief boekhouden en inzicht in internationale boekhoudschandalen, maar met name om zijn scherpe kritische geest.

Dankzij het grote gevoel voor humor staat de oud hoogleraar bekend om zijn gave het publiek te voeden met zijn directe uitspraken en collega’s typeren hem als een flexwerker "al voor dat het begrip werd uitgevonden." Henk Langendijk, een veel gevraagd spreker en sinds 1994 verbonden als hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit. Tevens is hij sinds 1997 als Hoogleraar Financial Accounting & Reporting werkzaam bij de UvA. Henk is redacteur van het Maandblad Accountancy en Bedrijfseconomie en werkzaam als adviseur op het gebied van financiële verslaggeving.

In maart 2019 nam Henk Langendijk afscheid als hoogleraar van Nyenrode Business Universiteit en de UvA.

Investering

 De ISA Academy biedt u dit avondvullende programma aan voor € 295,- (excl. BTW, incl. consumpties en netwerkdiner)

Programma

15.30 – 16.00 uur    

Ontvangst

16.00 – 17.30 uur     

Start seminar

17.30 – 17.45 uur     

Pauze

17.45 – 19.15 uur     

Vervolg seminar

19.30 – 21.30 uur      

Diner en netwerkavond

PE-punten

Voor dit seminar hebben we bij het NBA 3 PE punten aangevraagd.

Informatie

Voor vragen of opmerkingen over dit event kunt u mailen naar: eva@isagroup.nl.