“Leiderschap als toolkit voor team-en organisatieontwikkeling” | Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis

Locatie

n.t.b.

Startdatum

25-06-2019 14:00 20:30

Uiterste inschrijfdatum

01-06-2019

Contactpersoon

Eva Veldhuizen

Uitgebreide informatie

Seminar

“Leidinggeven aan mensen doe je omdat je de continuïteit van de organisatie wilt waarborgen. Talentmanagement is daar onlosmakelijk aan verbonden. Leiderschap is een belangrijk element van talentmanagement. Er blijft veel menselijk kapitaal onbenut. Dat is onnodige en kostbare kapitaalverspilling. De oplossingen hiervoor liggen in de hoek van betere communicatie, coördinatie en communicatie. Leiderschap dus. Vanuit de wetenschap weten we bijvoorbeeld dat zelfsturende teams niet goed werken. Er blijkt toch iemand nodig te zijn die zo’n team aanstuurt, de medewerkers betrokken houdt op het collectieve doel, enthousiast maakt, inspireert, noem maar op. Zelfsturende teams zijn dus niet de oplossing. Leiderschap wel.” (Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis)

Tijdens dit seminar zullen we vooral kennis maken met de visie van Lidewey van der Sluis op leiding geven aan mensen als equivalent van talentmanagement. Wetenschappelijke kaders en praktische toepassingen worden aangereikt als pilaren van het vak leidinggeven. Je hoort welke trends er gaande zijn op het gebied van goed werkgeverschap en werknemerschap, zowel binnen de profit- als non-profit sector. Mooi om de volgende dag toe te passen. Leidinggeven wordt daardoor voor iedereen overzichtelijker, met een handzame checklist die je mee naar huis neemt.

Spreker

Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis is een gerenommeerd ‘thought’ leader, adviseur, en hoogleraar Strategisch Talent Management aan de Nyenrode Business Universiteit. Tevens is zij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Vanderbijlpark, Zuid-Afrika. Zij werkt voor gerenommeerde bedrijven en instellingen, profit en non-profit.

Lidewey is een vernieuwende denker, met een heldere kijk op ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt; op organisatie-ontwerp; verantwoord leiderschap en duurzaam werkgever- en werknemerschap.
Tenslotte: Zij heeft meer dan 200 publicaties op haar naam staan, en in haar onderzoek- en onderwijsprogramma’s ligt de nadruk op de toepassing van kennis en inzichten in de praktijk.

Investering

 De ISA Academy biedt u dit avondvullende programma aan voor € 295,- (excl. BTW, incl. consumpties en netwerkdiner)

Programma

14.00 – 14.30 uur    

Ontvangst

14.30 – 16.00 uur     

Start seminar

16.00 – 16.30 uur     

Pauze

16.30 – 17.45 uur     

Vervolg seminar

18.00 – 20.30 uur      

Diner en netwerkavond

Informatie

Voor vragen of opmerkingen over dit event kunt u mailen naar: eva@isagroup.nl.