ISA Next Knowledge "KPN Finance, over agile transformeren en innoveren”

Locatie

Rotterdam

Startdatum

17-05-2018 16:00 19:00

Uiterste inschrijfdatum

07-05-2018

Contactpersoon

Eva Veldhuizen

Uitgebreide informatie

"KPN Finance, over agile transformeren en innoveren”

Bart Meussen, is Executive Vice President bij KPN Finance en verantwoordelijk voor de finance transformatie van KPN. Hij verzorgt op deze avond een interactieve lezing over agile transformeren en innoveren.

Wat is de invloed van steeds snellere veranderingen in de wereld op de eigen organisatie en daarmee ook de finance functie? Hoe verbeter je een finance functie in deze periode?  Van welke nieuwe technologiën maak je gebruik en waarom? Welke nieuwe competenties zijn relevant voor de ‘financial van de toekomst’?

We bespreken het onderwerp van ‘digital finance’; met oa. proces mining, analytics, dashboarding, robotization. Geen algemene verhalen, maar heel concrete ervaring uit de praktijk.
Het pleit zal zijn dat het hier steeds gaat om ‘context’ veranderingen, niet alleen om het gebruik van techniek. De impact voor een finance functie is groot; ‘stap je nu niet op de trein, dan ben je over 3 jaar niet meer relevant’.

Veel vragen, veel onderwerpen te bespreken. Zie je en/of geloof je in deze veranderingen, of vind je dat veranderingen van alle dag zijn, er altijd zijn geweest? We discussiëren erover en delen elkaars ervaring.

Bart Meussen

Bart Meussen is Executive Vice President bij KPN Finance.Hij leidt de finance transformatie voor het bedrijf en is tevens verantwoordelijk voor de Financial Planning & Analysis (FP&A) organisatie bij KPN. Meussen begon zijn carrière ooit bij KPN. Werkte er 8 jaar voordat hij naar Philips vertrok. Bij dat concern vervulde hij verschillende controllersfuncties in Nederland en België. Meussen leidde de wereldwijde captive finance shared service organisatie, zette een performance management practice op voor het bedrijf en gaf uitvoering aan verschillende (internationale) transformaties en reorganisaties.

Bart Meussen studeerde in Tilburg en Amsterdam (VU-RC). Nam deel aan executive courses in de US en Londen. Meussen is een veel gevraagd spreker op conferenties en bijeenkomsten, schreef artikelen over de ontwikkeling van finance functie en geeft periodiek gastcolleges (oa. VU, Avans)