
INHOUD
Finance stond erom bekend: gelijke monniken, gelijke kappen, kampioen in “What’s good for Peter must be good for Paul” en “One size fits all”. Inmiddels zien we op vele fronten een nieuwe zienswijze ontstaan. De vraag en noodzaak tot vernieuwing is luid en duidelijk.
In veel kennisintensieve organisaties van vandaag zijn geen gelijke monniken meer te vinden. Tijdens dit seminar neemt Mathieu Weggeman je mee in de noodzaak om te gaan differentiëren in het vakgebied Finance. Daarbij gaat het niet alleen over de planning- & review procedures, budget & prognose analyses, maar even zo goed in de aansturing van financiële professionals.
De wens vanuit teams is duidelijk: stop met controleren, ga faciliteren. Dit betekent een fundamentele shift in het Finance vakgebied. De transformatie binnen werkend Nederland zorgt voor een noodzaak tot snellere shifts in vakdeskundigheid.
Mathieu Weggeman geeft op inspirerende wijze zicht op differentiëren op grond van de life cycle van professionele kennis. Er zijn routinematig werkende en innoverende Finance professionals, kosmopolitisch en lokaal ingestelde financials, jonge high potentials, productietijgers en oude meesters.
Differentiëren moet dus, want niets is zo ongelijk, als de gelijke behandeling van ongelijken. Een inspirerend seminar voor Finance professionals over inrichting en financiële besturing van de organisatie van de toekomst.
SPREKER
Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. De focus in zijn onderzoek draait om het verklaren van innovatieprocessen in organisaties, cultuurverandering en het realiseren van collectieve ambitie in teams en organisaties. Zijn bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het leidinggeven aan professionals en de werkwijzen en waardesystemen van de nieuwe generatie.
Mathieu Weggeman is in zijn vak meer gericht op mensen dan op structuren en procedures, is liever componist dan dirigent, is meer toeschouwer dan speler, raakt het meest ontroerd door de
combinatie van top-vakdeskundigheid en bescheidenheid.
Zijn inslag is vrijgevochten en hij beschouwt "Dat is wel erg naïef" als een compliment. Weggeman belicht risico´s van de veramerikanisering van onze cultuur en ziet de netwerkgeneratie als een nieuwe kans voor de wereld.
Hij verrichtte onder meer onderzoek naar de motieven die hoogopgeleide professionals hebben om kennis te creëren en te delen, naar de rol van lef in organisaties en naar de invloed van werkprocessen op de binding van professionals en in het verlengde daarvan op de kennisproductiviteit van organisaties.